Dentist female showing reproduction model teethFie că ai pierdut unul sau mai mulți dinți din cauza cariilor, a unor accidente sau a bolii parodontale, este incomod și jenant să trăiești fără dantură. Mai mult decât atât, lipsa dinților afectează vorbirea, aspectul fizic și capacitatea de a mesteca.

Evoluția stomatologiei ajută, în zilele noastre, orice persoană să-și restaureze funcțional dantura pe termen lung.

Cum? Prin implant dentar. Această procedură ajută în proporție de 95% la recuperarea funcționalității dentare.

Care sunt cele 5 beneficii ale implantului dentar?

  1. Oprește migrarea dinților și retracția gingiei
  2. Este o bună alternativă la șlefuirea dinților (cum se întâmplă în cazul punților dentare)
  3. Este biocompatibil datorită materialului folosit (titan) și asigura o masticație similară cu cea a dinților naturali
  4. Este extrem de rezistent în timp
  5. Întinerește fața pacientului

În ce constă această procedură?

Pentru confortul suplimentar al pacientului, înainte de a da startul procedurii în sine, se administrează un anestezic local în zona de tratament. În timpul operației, se introduce un implant de titan în osul pacientului, care se integrează natural în cursul câtorva săptămâni. Se folosesc, de asemenea, implanturi dentare pentru a susține proteze sau pentru a reabilita arcade edentate complet (atunci când lipsesc toți dinții).

Deoarece există situații în care suportul osos în care trebuie introdus implantul dentar să fie insuficient sau de calitate proastă, se pot efectua intervenții chirurgicale speciale care pregătesc osul pentru aplicarea implantului dentar, adică adiția osoasă.

După fiecare dintre cele două intervenții descrise mai sus, medicul suturează locul extracției. ATENȚIE! Pentru o evoluție bună post-operator, este recomandat să respecți cu strictețe pașii de mai jos.

Recomandări post-intervenționale

  1. Imediat ce efectul anesteziei trece, este recomandat să iei un analgezic și un antiinflamator. Vorbește cu medicul despre tratament, deoarece acesta poate varia în funcție de particularitățile cazului tău.
  2. Nu te spăla pe dinți și nu clăti gura imediat după intervenția chirurgicală, chiar dacă simți firicele de sânge în salivă. Dacă faci acest lucru, riști să stimulezi sângerarea. Păstrează zona septică cu ajutorul gelurilor septice (Elugel).
  3. Imediat după intervenție și până la 3 zile, pune comprese reci sau gheață pe obraz în zona în care s-a inserat implantul sau s-a făcut intervenția. Dacă eviți să faci acest lucru riști umflături masive mai ales la 48 de ore după intervenție.
  4. Evită consumul de alcool, tigări și lactate.
  5. Evită consumul de alimente tari care pot leza zona.