Servicii

Considerată puntea dintre medicina si stomatologie, chirurgia maxilo-faciala se ocupa atat de tratarea problemele dentare, cat si de reconstructia si tratamentul in cazuri complicate, cum este diagnosticul de cancer oral.

  Procedurile specifice chirurgiei maxilo-faciale ajuta la reducerea durerii, vindecarea afectiunilor si redau functionalitatea dintilor

  Desi poate multa lume nu cunoaste acest aspect, endodontia este specialitatea stomatologica la care apelam atunci cand dorim sa ne salvam dintii naturali. Gratie tehnologiilor avansate, prin endodontie pot fi tratate rapid, precis si fara durere problemele care afecteaza interiorul dintelui.

  ”Endodontie” provine din cuvantul grecesc ”endo”, care se traduce „interior” si cuvantul „odont”, care inseamna „dinte”.

  De cele mai multe ori medicii stomatologi reusesc sa iti salveze dintii naturali, oricat de complexa ar fi afectiunea pentru care te prezinti in cabinet. Cu toate acestea, uneori acest lucru nu este posibil, dintii fiind extrem de deteriorati. Exista insa solutii optime si in aceste situatii!

  Cum? Prin implant dentar!

  Pentru a avea un zambet perfect dintii trebuie sa fie aliniati corect. Iar specialitatea stomotologiei care ne poate ajuta in aceasta privinta este ortodontia.

  Exista o gama larga de optiuni de tratament pentru indreptarea dintilor strambi, remedierea muscaturilor incorecte si alinierea corecta a maxilarelor. Iar daca in trecut copiii erau cei care treceau pragul cabinetelor de ortodontie, in prezent pacienti de toate varstele vin la medicii stomatologi pentru a obtine dantura mult dorita.

  Foarte multe persoane se confrunta cu sangerari ale gingiilor. Desi initial au tendinta de a considera acest semn o problema minora, in spatele sangerarilor gingivale frecvente se pot ascunde afectiuni grave, care, in timp, in lipsa unui diagnostic si tratament corect, duc la pierderea dintilor.

  Aici intervine parodontologia, specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul bolilor care afecteaza structurile de sustinere situate in jurul dintilor, cunoscute sub numele de parodontiu (spatiul periodontal). 

  Copiii sunt diferiti de adulti iar pentru ei vizita la medicul stomatolog trebuie sa fie o experienta cat mai placuta si confortabila. De aceea, in cadrul clinicii ATDENT exista o specialitate dedicata exclusiv acestora: PEDODONTIE.

  Cunoscuta si sub denumirea de stomatologie pediatrica, pedodontia este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticarea, tratarea si preventia problemelor dentare ale copiilor de toate varstele, de la sugari la adolescenti.

   

  Cand ati fost ultima oara la dentist? Daca raspunsul la aceasta intrebare este “acum mai bine de un an”, “acum doi ani” sau mai mult, atunci cu siguranta este momentul sa faceti o programare la medicul stomatolog pentru un tratament profilactic. Mai ales ca problemele dentare pot sa apara si in lipsa durerii sau altor simptome sugestive.

  Asa cum sugereaza si numele, profilaxia stomatologica se refera la procedurile de curatare si ingrijire orala pentru prevenirea afectiunilor dentare, de la carii la afectiuni parodontale, probleme ce pot duce chiar la pierderea dintilor.

  Ti-ai pierdut unul sau mai multi dinti naturali? Dantura ta este vizibil deteriorata? Iti doresti un zambet alb, perfect? Pentru toate acestea exista o solutie: protetica dentara.

  Protetica dentara este ramura stomatologiei care vizeaza restabilirea si mentinerea functiilor orale, al aspectului si al sanatatii danturii prin restaurareaa dintilor naturali si/sau a substituirii dintilor lipsa si a tesuturilor orale adiacente cu ajutorul unor lucrari protetice.