cabinet dentist bucur obor proteza totala implant

De ce e recomandata proteza totala ancorata pe implanturi?

De multe ori dupa pierderea ultimilor dinti, in special datorita afectarii parodontale, inaltimea si grosimea crestei alveolare ramase nu sunt favorabile protezarii. In urma extractiei dintilor, in cursul vindecarii, osul alveolar in care au fost implantate radacinile acelor dinti se atrofiaza atat in plan vertical cat si transversal (atat in inaltime cat si in grosime), transformandu-se in creasta alveolara. In primul an dupa extractii, osul alveolar scade cu minim 4 mm in inaltime.

Toate acestea creeaza probleme in mentinerea si stabilitatea viitoarei proteze totale, pacientii plangandu-se de cele mai multe ori ca proteza se misca in timpul masticatiei si fonatiei, ca apar leziuni de decubit (ulceratii) sub proteza totala si ca trebuie sa foloseasca adeziv pentru proteza.

In aceasta situatie in zona frontala mandibulara (incisiv-canina) intotdeauna va exista suficient os ca inaltime si grosime pentru a se putea insera intre 2 si 4 implanturi. Pe aceste implanturi proteza totala se va prinde prin intermediul unui sistem de capse sau clipsuri. De multe ori pentru imbunatatirea mentinerii si stabilizarii protezei, si pentru distribuirea mai buna a fortei de masticatie la nivelul implanturilor, acestea se solidarizeaza prin intermediul unei bare, proteza prinzandu-se de aceasta din urma.

In acest fel proteza totala, va avea aproape stabilitatea unei lucrari fixe, eficienta masticatorie crescand cu 20% si forta de masticatie crescand cu 300% fata de proteza totala clasica.

Adauga un comentariu

comments