cabinet dentist copii bucur obor

Cum convingi copilul să meargă la dentist

Si la dintisorii de lapte pot aparea carii, asa ca vizitele periodice la stomatolog sunt esentiale incă din primii ani de viata ai copilului. Ce faci insa daca piciul tau e ingrozit de dentist si refuza sa mearga la cabinet sau, odata ajuns acolo, incepe să planga? Iata cum să procedezi pentru a-i inlatura teama.

In primul rand, ai grija sa nu asociezi, fie si involuntar, stomatologul cu durerea. Nu-i spune: “Daca nu te speli pe dinti, iti vor aparea carii si va trebui sa mergem la dentist, unde o sa doara”. Va percepe medicul ca pe un nene care-i poate face rau.

Inainte cu ceva timp de prima vizită la stomatolog, explica-i ca doctorul de dintisori il va ajuta sa aiba dintii albi si sanatosi si zambetul frumos.

Promite-i o recompensa, dacă crezi ca ajuta! Spune-i ca, dacă va merge la dentist si va sta cuminte cat il consulta medicul, il vei duce apoi in parc ori la un film de desene animate.

Nu-i promite că n-o sa-l doara deloc! La cel mai mic semn de disconfort, isi va pierde increderea in tine si in medic. Iar dacă se intampla asta, cu greu il vei aduce in cabinet a doua oara.

Programeaza vizita la dentist in prima parte a zilei, pentru ca atunci copilul este mult mai odihnit si mai dispus sa asculte explicatiile tale si pe cele ale medicului.

Foarte important este sa gasesti un stomatolog simpatic. Pe noi, adultii, ne intereseaza doar ca acesta sa fie foarte bun, insa pentru copii e esential ca doctorul sa fie prietenos si foarte rabdator.

Poti alege una dintre clinicile specializate in medicina dentara pediatrica, deoarece majoritatea colaborează cu psihologi care iti pot ajuta copilul sa treaca mai usor peste aceasta experienta si sa accepte tratamentul.

Un cabinet in care ambientul este inspirat din lumea povestilor si care are mobilier viu colorat sau o sala de asteptare cu jucarii il va ajuta pe copil sa se relaxeze.

Daca micutul e foarte speriat, nu-l forta sa accepte consultatia. La prima vizita, lasa-l sa se familiarizeze cu cabinetul si cu aparatele, apoi, la a doua, puteti trece la treaba.

Nu-l certa si nu tipa la el daca a plans si a fost necooperant in cabinet. Compara-l cu eroul lui preferat din poveste si spune-i ca tu l-ai laudat medicului ca e foarte curajos. S-ar putea ca a doua vizita la dentist sa fie cu noroc.

Articol publicat pe www.libertatea.ro

Adauga un comentariu

comments